Escrocherii Bitcoin și Cum să te ferești de țepe

Valoarea Bitcoin dar și multe Altcoins au crescut semnificativ în ultimii ani, așa că nu este o surpriză că există escroci care doresc să îți fure monedele și să te lase fără bani.


Iar astăzi mai mult ca niciodată este bine să fii atent și responsabil cu finanțele tale digitale. Aici vom discuta cele mai comune escrocherii din Crypto și mai ales cum le poți evita.

Exchange Crypto fake (sau fals)

Cumpărarea și vânzarea de Bitcoin se face de obicei folosind o bursă de criptomonede. Unele dintre burse îți vor permite să cumperi Bitcoin în moneda ta fiat nativă (Ron, Euro) în timp ce altele îți vor permite să folosești alte criptomonede pentru a face schimb de Bitcoin.


Există multe burse de criptomonede disponibile și tot mai multe se alătură în fiecare zi. Însă nu toate aceste burse sunt legitime și unele există doar pentru a-ți fura banii sau Bitcoin - sau amândouă...


Din multe punctele de vedere, aceste burse par autentice. Vor afișa prețurile în timp real și vor avea o platformă de tranzacționare.


Dar ele vor lua doar monedele tale și îi vor transfera în conturile lor sau vor lua monedele tale și nu vor furniza niciodată Bitcoin-ul pentru care ai plătit.

Escrocherii cu Malware

Malware-ul este o mică aplicație de calculator, care se descarcă pe computerul tău. Este practic un virus care poate fura informații!


Recent au fost cazuri de malware cu keyloggere care detectează toate tastele pe care le folosești.


Acestea pot descoperi cheile private pentru Bitcoin sau detaliile de autentificare pentru o bursă de criptomonede.


Când se întâmplă acest lucru, hackerii vor folosi aceste informații pentru a fura monede. Poți descărca malware-ul fără să îți dai seama și hackerii devin din ce în ce mai buni în acest sens...


Niciodată să nu dai clic pe un link către un site web în care nu ai încredere deplină.

Phishing prin Email

Aceasta este o altă escrocherie populară. Hoții cumpără nume de domenii care sunt similare cu cele ale bursei reputabile. De exemplu, ar putea obține Coinsbase.com în loc de Coinbase.com.


Apoi trimit e-mailuri false folosind aceste nume de domenii și cer destinatarilor să-și verifice conturile de criptomonede. Ei furnizează un link în e-mail care duce către site-ul lor fals.


Arată exact ca pagina reală de conectare a bursei legitime.


Utilizatorul - fără să își dea seama - introduce detaliile de conectare pe care apoi hackerii le fură. Tot hackerii pot împiedica utilizatorul să se conecteze la conturile lor reale, apoi își direcționează rapid monedele din portofelul păgubitului, către conturile lor...


Trebuie să verifici cu mare atenție orice link din email-urile pe care le primești, în special cele care au numele exchange-ului pe care îl folosești și tu.

Dublarea Bitcoin-ului

Poate că ai întâlnit site-uri web care pretind că pot dubla suma de Bitcoin pe care o ai sau să îți ofere un randament garantat pentru Bitcoin în fiecare zi.


Nimeni nu are puterea să îți dubleze Bitcoin-ul și, cu volatilitatea monedei digitale, randamentele zilnice garantate sunt de asemenea imposibile!


Dacă vezi astfel de site-uri web care fac aceste afirmații, atunci fii atent și stai departe de ele.


Singura lor intenție este să îți fure monedele. Uneori vor plăti pentru câteva zile și apoi vor dispărea complet împreună cu monedele tale!


Apar tot timpul astfel de scheme... Fii vigilent și evită aceste capcane!

Minarea de Bitcoin implică rezolvarea problemelor matematice complexe pentru a valida tranzacțiile și a le adăuga în blockchain. Mineri sunt recompensați cu noi Bitcoin pentru munca lor.

Minarea Bitcoin în Cloud

Gândul la ''Bani Gratis'' determină mulți oameni să devină interesați de minat de Bitcoin. Este foarte costisitor, complex si scump să cumperi și să rulezi echipamentele de calculator necesare pentru a mina pe cont propriu...


Astfel că în ultimii ani au apărut soluții de minat în Cloud, unde poți plăti unei companii să facă acest lucru pentru tine.


Nu te lăsa păcălit de promisiuni strălucitoare și profituri garantate. Alege cu grijă și fii pregătit să iei decizii înțelepte pentru investiția ta în Bitcoin.


Cu atenție și cercetare, poți evita multe capcane și să îți protejezi investiția.


Există unele servicii sigure și serioase de minare în cloud, dar sunt și multe țepe. Nu este ieftin să începi să minezi în Cloud iar dacă nu ești atent poți plăti și poți fi păcălit cu ușurință.


Să fii informat este cheia către o experiență de minare în cloud pozitivă și profitabilă!

CITEȘTE ȘI DESPRE:

Citește și despre:

VIITORUL FINANȚELOR DIGITALE

Învață Crypto de la A la Z și pune banii să lucreze pentru tine

BITCOIN & ALTCOINS

Cum să navighezi inteligent în această piață dinamică

SPONSORIZAT

Prinde acum oferta lunii de la Top G - Căști Wireless Bluetooth 5.3

BLOCKCHAIN & INOVAȚIE

Cele mai recente tendințe, dezvoltări și aplicații inovatoare

EBOOK GRATUIT

Blockchain Simplu și Concis: Ghidul de 10 Minute! eBook în valoare de €14.99 Descarcă Acum!

ȘTIRI & ACTUALIZĂRI

Rămâi conectat la evoluțiile pieței pentru decizii informate

SPONSORIZAT

Fă-ți un Blog Gratuit ca acesta și monetizează pasiunea ta online

eBook Primii Pași în Crypto

Lumea finanțelor s-a schimbat. Descoperă cum să-ți pui banii la treabă în mod inteligent și să-ți construiești un viitor financiar solid în era digitală!

DESPRE NOI

Pasionați de Crypto încă din 2017 dorim să îți oferim cele mai bune surse, produse, informații și tipsuri!

COPYRIGHT © MILIONARUL.RO | TOATE DREPTURILE REZERVATE | MILIONARUL.RO | TERMENI & CONDITII | POLITICA COOKIES